Rondreis Peru 5 | Pittoresk Peru - Veel gestelde vragen

Moet ik de Inca Trail ruim van te voren boeken?
Ja, het is zeker zaak om de Inca Trail ruim van te voren te boeken. Per dag mogen er maximaal 500 personen starten en dat aantal is inclusief zo’n 200 man personeel. U wordt aangeraden minimaal 4-6 maanden van te voren al te boeken. Het hoogseizoen voor de Inca Trail loopt ongeveer van mei – half oktober.

Moet ik mijn eigen tent meenemen voor overnachtingen tijdens de Inca Trail?
Nee, dat is niet nodig. Tijdens de Inca Trail worden de tenten door de organisatie geleverd. Ook het kookgerei, de tafels, krukjes etc worden door de organisatie geleverd. Op de Inca Trail gaan dragers mee om dit allemaal te vervoeren. Zelf draagt u een rugzak met uw persoonlijke spullen en uw slaapmatje en slaapzak.

Moet ik bij de Inca Trail zelf voor een slaapzak zorgen?
Nee, dat mag maar hoeft niet. U kunt een slaapzak en/of slaapmatje via ons huren. Bij ons boekt u normaal gesproken de Inca Trail inclusief de huur van slaapzak / slaapmatje. Als u zelf voor deze spullen zorgt geef dit dan tijdig aan ons door.

Ik ben te laat met het boeken van de Inca Trail wat moet ik doen?
Hier is niet veel aan te doen. De Inca Trail kent een centrale inschrijving en dat betekent vol=vol. Echter er zijn een aantal alternatieve trekkings over oude Inca routes die minstens zo interessant zijn en veel minder toeristisch. Voorbeelden hiervan zijn de Choquequirao- de Salkantay- en de Lares trek.  De Choquequirao trek eindigt niet in Machu Picchu, Lares en Salkantay wel. Deze trekkings kennen zelden problemen met boeken en zijn absoluut de moeite waard. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Ik vind de 4-daagse Inca Trail te zwaar, is er geen kortere route?
Ja, er is ook een 2-daagse Inca Trail. Op de eerste dag loopt u een deel van de oude Inca route en de volgende dag bezoekt u Machu Picchu.

Wat doe ik met al mijn bagage als ik een trekking doe?
U hoeft uw bagage niet overal mee naartoe te slepen. U kunt het deel van uw bagage dat u niet nodig heeft i.h.a. achterlaten in het hotel of soms bij de organisatie van de trekking.

Moet ik in Puno rekening houden met hoogteziekte?
Of u last van hoogteziekte krijgt is van te voren niet te zeggen. Dit is van persoon tot persoon heel verschillend. Hoogteziekte kan optreden als u te snel naar een hoogte gaat van meer dan 2500 meter. Puno ligt op een hoogte van 3860 meter. Veel mensen hebben alleen last van wat kortademigheid en enige vermoeidheid maar geen ernstige verschijnselen. Waarom de één wel en de ander geen hoogteziekte ontwikkelt is niet duidelijk. Kijk ook even op onze webpagina onder op grote hoogte of hier

Hoe zit het met Malaria in het tropisch regenwoud?
Kijkt u voor informatie over de benodigde vaccinaties en voor advies over het voorkomen van malaria op onze website onder Vaccinatie