Rondreis Peru | Noord Peru

Hoewel het gebied ten zuiden van Lima verreweg de meeste toeristen trekt is Noord Peru absoluut de moeite waard. Deze rondreis voert u langs steden als Huaraz, Trujillo, Chiclayo en Cajamarca en de hoogtepunten van de oude pre-inca beschavingen zoals de Moche cultuur. Mooie voorbeelden hiervan zijn de Piramide van de Zon, de opgravingen van Chan Chan, maar ook het tempelcomplex van Chavin de Huántar. Om nog maar te zwijgen van het heerlijke klimaat langs de noordkust en de prachtige natuur van het binnenland.

Rondreis Peru 4 | Noord Peru - Prijs en data

Prijs per persoon: € 1.471

Inbegrepen

 • 12 Overnachtingen in  hotels.
 • 1 Busticket Lima – Huaraz .
 • 1 Busticket Huaraz – Trujillo.
 • 1 Busticket Trujillo – Chiclayo.
 • 1 Busticket Chiclayo – Cajamarca.
 • 1 Busticket Cajamarca – Lima.
 • Alle vervoer tijdens de Tours.
 • City Tour Lima, Huaraz, Trujillo en Cajamarca.
 • Excursie Callejón de Huaylas.
 • Bezoek aan het Nationale Park van Huascaran
 • Excursie Chavin de Huántar.
 • Excursie Chan Chan.
 • Excursie Piramide van de Zon en de Maan.
 • Bezoek aan het museum de las Tumbas Reales.
 • Excursie Ventanillas de Otuzco.
 • Excursie naar Cumbé Mayo
 • Toegangsbewijzen van de bezienswaardigheden uit het programma.
 • Het eten overeenkomstig de programma beschrijving.
 • Ondersteuning van onze vertegenwoordigers op iedere bestemming.

Niet inbegrepen

 • Internationaal vliegticket naar Lima, Peru
 • Overgewicht bagage.

Data Reizen

 • Voor de rondreis ‘Noord Peru’ kunt u iedere dag van de week vertrekken.

Voetnoot

 • Prijzen van onze rondreizen zijn ‘vanaf’ prijzen. Als u bij ons een offerte aanvraagt kunnen wij u een exacte prijsopgave doen.
 • De vermelde prijs is gebaseerd op een rondreis voor 2 personen.
 • Reserveringen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Bij deze reis neemt u 3x de nachtbus. Dit zijn bussen met slaapmogelijkheid (Lima-Huaraz,  Huaraz-Trujillo,  Cajamarca-Lima)
 • Indien u een aanpassing wenst in deze rondreis neem dan contact met ons op via email: ToPeru.
 • Dit geldt ook als u meer details over dit programma wilt hebben.

  Rondreis Peru | 16 dagen

Rondreis Peru | Noord Peru

Dag 1: Aankomst in Lima

Ontvangst op het vliegveld door een medewerker van onze reisagent in Lima en vervoer naar uw hotel in het stadsdeel Miraflores.

Dag 2: Lima – Huaraz

Na het ontbijt kunt u wat acclimatiseren. In de middag vervoer van uw hotel naar het busstation. Met de speciale bus service van Cruz del Sur wordt u met de nachtbus naar Huaraz gebracht, een tocht van ongeveer 8 uur.

Dag 3: Huaraz – Callejón de Huaylas

In alle vroegte (06:00u) arriveert u in Huaraz en wordt u naar uw hotel gebracht. Daarna, om een uur of negen vangt de excursie naar de Callejón de Huaylas aan, die de hele dag zal duren. U bezoekt de provincies Carhuaz, Mancos, Yungay (met zijn ‘Campo Santo’) en ten slotte brengt u een bezoek aan het Nationale park van Huascaran, waar zich de Laguna de Llanganuco bevindt met haar turquoise water. Daarna krijgt u een lunch aangeboden in een plaatselijk restaurant.  Aan het eind van de dag keert u terug naar uw hotel.

Dag 4: Huaraz – Chavin de Huantar

Tijdens deze excursie bezoekt u de Vallei van Callejón de Conchucos, een gebied achter de Cordillera Blanca, waar het tempelcomplex van Chavin de Huántar ligt, één van de belangrijkste overblijfselen in Peru van pre-inca culturen. Hier vindt u o.a de beroemde sluitstenen (Las Cabezas Clavas), de vier meter hoge granieten monoliet (El Lanzón Monolítico), de labyrinten en nog veel meer. Onderweg krijgt u een lunch aangeboden. Aan het eind van de dag wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Dag 5: Huaraz – Stadstour en de thermale baden van Monterrey – Trujillo

Excursie langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Huaraz met o.a. Een bezoek aan het archeologisch museum, de kerk ‘Iglesia de la Soledad’, een heel oud gedeelte van Huaraz (Calle José Olaya), een forelkwekerij en afsluitend de thermale baden van Monterrey, waar u gebruik van kunt maken. Lunch. U wordt aan het eind van de dag naar het busstation gebracht voor de aansluitende verbinding met de nachtbus naar Trujillo, een reis van ongeveer 8 uur.

Dag 6: Trujillo – Opgravingen van Chan Chan

Bij aankomst in Trujillo wordt u naar uw hotel gebracht. Na een korte pauze begint de excursie naar Chan Chan. De opgravingen bestaan voornamelijk uit adobe muren en worden, in zijn soort, beschouwd als de grootste van de wereld. De excursie eindigt bij het strand van Huanchaco. Hier kunt u lekker lunchen in één van plaatselijke restaurantjes en kijken naar de nog ambachtelijke stijl van vissen met de typische bootjes van riet (“Caballitos de Totora”). Terugkeer naar Trujillo en vervoer naar uw hotel.

Dag 7: Trujillo – Piramide van de Zon en de Maan

U wordt opgehaald door onze lokale gids van uw hotel in Trujillo voor de excursie naar de mysterieuze en magische Moche-vallei. De enorme Piramides van de Maan en de Zon zijn meer dan 1500 jaar oud en liggen op slechts 8 kilometer van Trujillo. Bij de opgravingen aangekomen gaat u met een gids de tempel van de maan verkennen. Binnen in de tempel kunt u mooi de verschillende niveaus zien die bij de opgravingen zijn komen bloot te liggen. Duidelijk zichtbaar zijn de vele reliëfs met bloedige rituelen en afbeeldingen van religieuze ceremonies waarin de God Ai-Apaec centraal staat. Terugkeer naar Trujillo.

Dag 8: Trujillo – Chiclayo

De dag begint met een excursie, onder leiding van een gids, naar het centrum van de stad . Vervolgens wordt u naar het busstation gebracht om van hieruit de bus naar Chiclayo te nemen (een rit van ongeveer 3 uur). Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 9: Chiclayo – Museo de las Tumbas Reales

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het museum Tumbas Reales de Sipán. Hier kunt u o.a. het beroemde graf van de heer van Sipán zien. Maar ook allerlei gebruiksvoorwerpen, sieraden en kunst die bij de opgravingen zijn gevonden. Vandaag de dag is dit museum één van de mooiste en modernste van Zuid Amerika.

Dag 10 – 11: Chiclayo – Cajamarca

Op het afgesproken uur vervoer naar het busstation om de busdienst naar Cajamarca te kunnen nemen (reisduur ongeveer 5 uur). Ontvangst op het busstation en vervoer naar uw hotel. De volgende dag heeft u een excursie in de stad waarbij u een bezoek zult brengen aan de Kathedraal, de Plaza de Armas, de Kerk van San Francisco, het ‘Complejo Monumental Belén’ met de losprijskamer en het uitzichtpunt ‘Colina de Santa Apolonia’. Overnachting in uw hotel.

Dag 12: Cajamarca – Ventanillas de Otuzco

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Fundo Tres Molinos & Los Alpes, waar u het Peruviaanse Paso paard kan bewonderen, een bijzonder en beschermd paardenras uit Peru. Ook kunt u hier kennismaken met de zuivelproductie waar deze streek om bekend staat. U bezoekt de hortensia tuin en de beroemde ‘Ventanillas de Otuzco’ (oude pre-inca begraafplaats), die bekend staat om de in klippen uitgehouwen vensters waar overledenen werden begraven. U krijgt een lunch aangeboden die typisch is voor deze streek. Tot slot brengt u nog een bezoek aan de ‘Hacienda Collpa’, waar de koeien bij hun naam worden aangesproken en het district van Llacanora met zijn thermale baden van de Inca’s.

Dag 13: Cajamarca – Cumbé Mayo

Na het ontbijt vertrekt u om ongeveer 9 uur naar Cumbe Mayo. Onderweg brengt u een bezoek aan het “Parque Forestal de Aylambo”. De Cumbe Mayo vallei is bekend van zijn stenen woud met de ‘fraters’ van steen, de Inca begraafplaats, het aquaduct en de ‘Offer Steen’. Terugkeer naar de stad.

Dag 14: Cajamarca – Lima

Ontbijt in het hotel en de verdere dag om vrij te besteden. Aan het eind van de dag wordt u naar het busstation gebracht om daar de bus naar Lima te nemen.

Dag 15 Lima – Stadstoer

U wordt opgehaald van het busstation en naar uw hotel gebracht. Ontdek de stad Lima met een bezoek aan o.a het historische (koloniale) centrum, het moderne Lima en de Plaza Mayor met zijn statige regeringspaleis. U bezoekt het klooster van San Francisco waar u ook de diepte van de catacomben kunt betreden. Daarna brengt u een bezoek aan het koloniale (district) Rimac met de promenade (1611) ‘Alameda de los descalzos’ en de ‘Paseo de Aguas’ (voormalige lusthoven). U vervolgt uw tocht naar het moderne Lima zoals San Isidro, Miraflores en het strand. U heeft vervolgens tijd om te lunchen en wordt daarna teruggebracht naar uw hotel.

Dag 16: Terugvlucht

Ontbijt in het hotel en vervoer naar het vliegveld om daar uw internationale vlucht naar huis te nemen.

 Rondreis Peru | 16 dagen

 

 

Tourkaart


Rondreis: Noord Peru weergeven op een grotere kaart

Praktische informatie

Veel gestelde vragen

Ik wil graag een rondreis die Noord Peru en Zuid Peru combineert. Wat zijn bij jullie de mogelijkheden?
Zie hiervoor onze rondreis Noord & Zuid Peru. Eventueel kunt u die rondreis nog uitbreiden met een bezoek aan Huaraz

Ik heb gehoord dat Noord Peru zulke mooie stranden heeft. Kan ik mijn reis verlengen met een verblijf aan het strand?
Dit is inderdaad mogelijk als u een aantal extra dagen te besteden heeft. Wij hebben aan de noordkust van Peru, in de buurt van Los Organos, een verblijf aan het strand waar u heerlijk een aantal dagen kunt relaxen. Zie ook bouwsteen 12 op onze website