Rondreis Peru 6 | Veelzijdig Peru - Reisbeschrijving

Dag 1: Lima

Aankomst op het vliegveld van Lima en ontvangst door een medewerker van onze reisagent in Lima. Vervoer naar uw hotel.

Dag 2: Lima – Paracas

In de vroege morgen wordt u van uw hotel naar het busstation gebracht om daar de bus naar Paracas te nemen. De rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 3: Ballestas eilanden

Vandaag bezoekt u de Ballestas eilanden. Het zee reservaat wordt o.a. bevolkt door kolonies zeeleeuwen, pinguïns en een overvloed aan de meest uiteenlopende zeevogels. Dit beschermde natuurgebied kunt u alleen vanaf de boot observeren maar er is genoeg te zien! In de middag brengt u nog een bezoek aan het Nationale Park van Paracas. Eind van de middag reist u door naar Ica.

Dag 4: Ica

Vandaag een tour met buggy’s en sandboarden in groep. Aan het eind van de middag reist u door naar Nazca.

Dag 5: Nazca

Vandaag maakt u een rondvlucht over de mysterieuze Nazca-lijnen. Het zijn imposante geometrische figuren die alleen vanuit de lucht goed te zien zijn. Aansluitend brengt u een bezoek aan de fascinerende begraafplaats Chauchilla met haar goed geconserveerde mummies. De nachtbus brengt u naar Arequipa.

Dag 6: Arequipa

Gelegen op 2.325m boven de zeespiegel ligt Arequipa, in grootte de tweede stad van Peru. Omgeven door de bergketens van het Andesgebergte en gelegen in de schaduw van de vulkaan Misti. U maakt een stadstoer door Arequipa en brengt een bezoek aan het klooster van Santa Catalína. Het klooster is nu opengesteld voor het publiek maar jarenlang hebben de bewoners hiervan in complete afzondering geleefd.

Dag 7: Colca Canyon

Vandaag een bezoek aan de Colca Canyon die wordt beschouwd als de diepste kloof ter wereld. Onderweg bezoekt u het Nationaal Reservaat ‘Salinas y Aguada Blanca’ waar u o.a. lama’s en alpaca’s kunt zien. Onderweg wordt er ook regelmatig gestopt om te genieten van de schitterende natuur. In Chivay krijgt u een lunch aangeboden en kunt u een bezoek brengen aan de thermale baden. De rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 8: Cruz del Condor

Vandaag bezoekt u het Cruz del Condor, een uitzichtpunt in de Colca waar u de majestueuze vlucht van de condor kunt bewonderen. ‘s Middags rijdt u dwars door het Andesgebergte naar Puno dat aan het meer van Titicaca ligt.

Dag 9: Taquile

Heel vroeg in de morgen wordt u opgehaald en naar de haven van Puno gebracht. Hier vertrekt u per boot naar de drijvende eilanden van de Uros indianen. Vervolgens vaart u door naar het schitterende eiland Taquile. In de namiddag vaart u terug naar Puno.

Dag 10: Sillustani

Vandaag brengt u een bezoek aan de beroemde opgravingen van Sillustani. De opgravingen van Sillustani liggen op ongeveer 35 minuten rijden van Puno. Tijdens dit bezoek kunt u genieten van het prachtige landschap en de indrukwekkende pre-Inca architectuur.

Dag 11: Met de trein van Puno naar Cuzco

U wordt van uw hotel naar het treinstation van Peru Rail gebracht. U reist met de trein (Andean Explorer) van Puno naar de hoofdstad van het Inca rijk, Cuzco. Onderweg kunt u genieten van de schitterende vergezichten (Deze treinverbinding is tot 1 mei 2017 in bedrijf. Vanaf dan gaat de rit per bus).

Dag 12: City tour

De ochtend is vrij te besteden. In de middag is er een stadstour onder leiding van een gids naar de meest interessante plekken in en vlak buiten de stad. Hierna wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Dag 13: Heilige Vallei van de Inca’s

Vandaag een bezoek aan de Heilige Vallei van de Inca’s. Deze vallei had voor de Inca’s een bijzondere betekenis, is gelegen op een hoogte van 2.800 meter boven zeeniveau en wordt gekenmerkt door een aangenaam klimaat. U brengt een bezoek aan de opgravingen bij Pisac en haar kleurrijke ambachtsmarkt. Tot slot bezoekt u Ollantaytambo waar u het indrukwekkende Inca fort bezichtigt.

Dag 14: Inca Trail

In de vroege morgen neemt u de trein naar km 104 waar de Camino Inca begint. De nacht brengt u door in een hotel in Aguas Calientes.

Dag 15: Machu Picchu

U vertrekt heel vroeg in de morgen naar Machu Picchu waar u een twee uur durende tour met onze gids over het historische terrein zult maken. Daarna daalt u weer af naar Aguas Calientes van waaruit u de trein naar Ollantaytambo zult nemen. Vanaf hier gaat u met een busje verder naar Cuzco.

Dag 16: Cuzco

Dag ter vrije besteding in Cuzco

Dag 17: Cuzco > Excursie Moray en Maras

Vandaag maakt u een excursie naar de archeologische site van Moray. Het ligt op een hoog plateau en bevat oude Inca ruïnes. Hierna reist u door naar de zoutpannen van Maras, waar zout water uit de bergen wordt geoogst door de lokale bevolking.

Dag 18: Cuzco – Trujillo

Vandaag een dag om gedeeltelijk vrij te besteden. Vandaag vliegt u van Cuzco naar Trujillo. In Trujillo wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.

Dag 19: El Brujo

Vandaag brengt u een bezoek aan het archeologische complex van El Brujo, een monument van de Moche cultuur. Ook brengt u nog een bezoek aan Chicama, de Huaca Prieta en het plaatselijke museum.

Dag 20: Piramide van de Maan & Chan Chan

U begint de dag met een tour naar de ‘Valle de Moche’, ten zuiden van Trujillo. Hier bevinden zich o.a. de prachtige tempels van de Zon en de Maan. Hierna bezoekt u Huanchaco, een lieflijk vissersdorpje en badplaats nabij Chan Chan. Tot slot bezoekt u de beroemde opgraving van “Chan Chan”, ongeveer 4 Km buiten Trujillo.

Dag 21: Trujillo – Chiclayo

De ochtend is vrij te besteden. In de loop van de middag wordt u naar het busstation gebracht om hier de bus naar Chiclayo te nemen.

Dag 22: Huaca Rajada & ‘Museo de Tumbas Reales’

Op het afgesproken uur vertrekt u naar de Huaca Rajada en aansluitend naar het wereldberoemde ‘Museo Tumbas Reales de Sipán’, waar u topstukken van de opgravingen van de Moche begraafplaats bij Sipán kunt bewonderen. In de loop van de avond vliegt u terug naar Lima. U wordt bij het vliegveld opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Dag 23: Lima

Ontbijt in het hotel. Vandaag een dag om vrij te besteden tot aan het moment dat u, op het afgesproken uur, naar de luchthaven van Lima wordt gebracht om de terugvlucht naar huis te nemen.

Rondreis Peru | 23 dagen