Rondreis Peru 5 | Pittoresk Peru - Reisbeschrijving

Rondreis Peru | Pittoresk Peru

Dag 1: Aankomst in Lima

Ontvangst op het vliegveld van Lima door een medewerker van onze reisagent ter plaatse en vervoer naar uw hotel in Lima.

Dag 2: Lima – Arequipa

‘s Ochtends wordt u, na het ontbijt, naar het vliegveld gebracht om van daaruit de vlucht naar Arequipa te nemen. Arequipa wordt omgeven door de bergketens van het Andesgebergte en ligt in de schaduw van de vulkaan Misti. Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. ‘s Middags heeft u een stadstoer in Arequipa en brengt u ook een bezoek aan het klooster van Santa Catalína. Het klooster is nu opengesteld voor het publiek maar jarenlang hebben de bewoners van dit klooster in complete afzondering geleefd.

Dag 3: Colca Canyon

Vandaag bezoekt u de Colca Canyon die wordt beschouwd als de diepste kloof van de wereld. U brengt een bezoek aan het Nationaal Reservaat ‘Salinas y Aguada Blancas’ en onderweg wordt er regelmatig gestopt om te genieten van de schitterende natuur. In Chivay krijgt u een lunch aangeboden. Als u dat wilt kunt u vervolgens een bezoek brengen aan de thermale baden in Chivay. De rest van de dag is vrij besteden.

Dag 4: Colca Canyon – Puno

Vandaag bezoekt u in alle vroegte het Cruz del Condor, een uitzichtpunt in de Colca waar het domein van de condor zich bevindt. Bij een goede thermiek kan u hier de vlucht van deze majestueuze vogel bewonderen als hij vanaf de bodem van de Colca, al cirkelend,  langzaam aan hoogte wint. In het plaatsje Chivay krijgt u een lunch aangeboden. Vervolgens reist u met de bus, door het schitterende Andesgebergte, naar het hooggelegen (ongeveer 3.800m) Titicacameer. Aan het begin van de avond zult u in de stad Puno aankomen waar u ook de nacht zult doorbrengen.

Dag 5: Uros eilanden en Taquile

Vandaag bezoekt u de beroemde drijvende eilanden van riet van de Uros indianen om daarna door te varen naar het prachtige eiland Taquile waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Na een lunch in het dorpje bovenop de heuvel daalt u weer af naar de boot die u zal terugbrengen naar Puno.

Dag 6: Puno – Cuzco

Vandaag reist u met de bus van Puno naar Cuzco, door het uitgestrekte hoogland, waarbij u onderweg kunt genieten van het prachtige landschap. Onderweg bezoekt u het dorpje Pucará, maakt u een stop bij de bergketen La Raya en bezoekt u de opgravingen van Raqchi. Tot slot brengt u een bezoek aan de ‘Sixtijnse Kapel’ van Peru in het dorpje Andahuaylillas. Aan het eind van de dag wordt u, na aankomst in Cuzco, naar uw hotel gebracht.

Dag 7: Cuzco

De ochtend is vrij te besteden. In de middag heeft u een city tour naar de meest interessante plekken in de stad waaronder de ‘Plaza de Armas’, de Tempel van de zon, de Kathedraal en de vesting Sacsayhuaman. Overnachting in Cuzco.

Dag 8: Heilige vallei van de Inca’s

U reist met onze gids naar de Heilige Vallei van de Inca’s en brengt een bezoek aan de pittoreske archeologische opgraving van Pisac en haar kleurrijke ambachtsmarkt. Na een heerlijk lunchbuffet in één van de betere restaurants in de Heilige Vallei reist u door naar de Inca stad Ollantaytambo, waar u een bezoek brengt aan het strategisch gelegen fort aldaar. U kunt de laatste voorbereidingen treffen voor de Inca Trail en zult in Ollantaytambo overnachten.

Dag 9 – 12: Inca Trail

Onder begeleiding van een gids start deze onvergetelijke trekking over de oude Inca Trail bij Km. 82. Gedurende de hele tocht naar Machu Picchu kunt u genieten van de vele ruïnes van de Inca’s die u verspreid langs de wandelroute zult aantreffen. De Inca trail is ook bekend om het schitterende landschap en de overweldigende natuur. U komt ogen te kort om de spectaculaire berglandschappen en de oude opgravingen allemaal in u op te nemen. Op de laatste dag zult u bij het aanbreken van de dag de pas van Intipunku, de ‘Puerta del Sol’, overgaan en oog in oog staan met de ruïnes van Machu Picchu. In de namiddag  brengt de trein u terug naar Ollantaytambo vanwaar u verder met de bus naar Cuzco reist.

Dag 13: Cuzco

Vandaag een dag ter vrije besteding in Cuzco

Dag 14-16: Amazone

U vliegt van Cuzco naar Puerto Maldonado. Vanaf de luchthaven brengt een bus u naar het haventje bij de rivier om van daaruit met een motorboot te vertrekken naar een nederzetting in de jungle. U brengt een bezoek aan het laaglandwoud van de Amazone, maakt een tocht over de rivier en ervaart hoe een nachtelijke wandeling door de jungle is. U overnacht in een eenvoudige bungalow op de lodge. Op de tweede dag het  ‘regenwoud programma’ waarbij u onder begeleiding van een gids de omgeving verkent. Op de laatste dag vliegt u terug naar de hoofdstad Lima. Hier wacht u op uw terugvlucht naar huis.

Rondreis Peru | 16 dagen