Rondreis Peru 2 | Hart van Peru - Reisbeschrijving

Rondreis Peru | Hart van Peru

Dag 1: Aankomst in Lima

Ontvangst op het vliegveld van Lima Peru door een medewerker van onze reisagent ter plaatse en vervoer naar uw hotel in Lima.

Dag 2: Lima – Arequipa

Ontbijt in het hotel. In de morgen staat er een stadstour op het programma. Een gids neemt u mee voor een tocht langs de mooiste en meest interessante attracties van Lima. U wordt in de loop van de middag naar het vliegveld van Lima gebracht om hier de vlucht naar Arequipa te nemen. U wordt in Arequipa van het vliegveld opgehaald en naar uw hotel gebracht

Dag 3: Arequipa

Vandaag gaat u met een gids de  ‘witte stad’ verkennen met hoogtepunten als ‘La Plaza de Armas’ de Kathedraal, ‘La Iglesia de la Compañía, de mummie ‘Juanita’ (La bella niña del Volcán Ampato, recent onder het ijs ontdekt) en het fameuze klooster van Santa Catalína.  U wordt teruggebracht naar uw hotel.

Dag 4: Arequipa – Colca Canyon

Ontbijt in het hotel. Vertrek naar het gebied ten noorden van Arequipa, waar de Colca Canyon ligt die wordt beschouwd als de diepste kloof ter wereld. U bezoekt onderweg het Nationale Reservaat  ‘Salinas y Aguada Blancas’ waar u vicuña’s, lama’s en alpaca’s kunt zien. Onderweg wordt er ook regelmatig gestopt om te genieten van de schitterende natuur. Het hoogste punt tijdens deze busrit ligt op ±4.800 meter. U daalt af naar het dorpje Chivay waar u een lunch krijgt aangeboden. Daarna kunt u een bezoek brengen aan de thermale baden in Chivay (La Calera), die naar zeggen een geneeskrachtige werking hebben. Het hete water heeft een temperatuur van 80º C en wordt met koud water vermengd tot een aangename 35º C. De rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 5: Arequipa – Colca Canyon

Na een vroeg ontbijt gaat u op weg naar het Cruz del Condor. Onderweg komt u langs pittoreske dorpjes die aan de rand van de Canyon liggen. Om ongeveer 08.30u komt u aan bij het Cruz del Condor waar u van het prachtige landschap kunt genieten. Dit is ook het domein van de Condor, één van de grootste vliegende vogels ter wereld, die u hier in al zijn pracht kunt bewonderen. U zult hier ongeveer een uur verblijven om daarna de terugreis naar Chivay aan te vangen. Onderweg stopt u nog bij een aantal uitzichtpunten. In Chivay krijgt u een lunch aangeboden. Na de lunch reist u door naar Arequipa. In de avond neemt u de nachtbus naar Cuzco.

Dag 6: Cuzco

‘s Ochtends vroeg komt u met de nachtbus in Cuzco aan. Ontvangst op het busstation en vervoer naar uw hotel. De rest van de ochtend is om te acclimatiseren (i.v.m. de hoogte) en ter vrije besteding. In de middag is er een stadstour onder leiding van een gids naar de meest interessante plekken van de stad zoals de ‘Plaza de Armas’, de ‘Templo del Koricancha’ (tempel van de zon), de Kathedraal, de dichtbij gelegen vesting Sacsayhuaman, Tambomachay, het labyrint van Puca-Pucara, en het Amphi Theater van Quenko. Aan het einde van de excursie wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Dag 7: Cuzco – Heilige Vallei van de Inca’s

Ontbijt in uw hotel in Cuzco. Vandaag gaat u onder leiding van een gids de omgeving verkennen. De dag begint met een busrit naar de Heilige Vallei van de Inca’s (Valle Sagrado de los Incas). Hierbij is een bezoek aan de kleurrijke (kunstnijverheids-) markt van Pisaq inbegrepen. In Urubamba kunt u kunt genieten van een heerlijk lunchbuffet om daarna door te gaan naar de archeologische vindplaats van Ollantaytambo waar u het beroemde fort, de tempels en de terrasbouw van de Inca’s kunt bewonderen. Overnachting in Ollantaytambo.

Dag 8: Ollantaytambo – Machu Picchu

Vandaag zult u met de trein van Ollantaytambo naar Aguas Calientes (Machu Picchu) reizen. De treinreis duurt ongeveer 1½ uur. Onderweg kunt u genieten van spectaculaire landschappen. Aankomst in Aguas Calientes. Hier neemt u de bus die zigzaggend zijn weg naar Machu Picchu aflegt. Hierna begint de rondleiding over het uitgestrekte terrein van de opgraving. U brengt een bezoek aan de Tempel van de Zon, het Sterrenkundig observatorium Intiwanata, de Tempel van Pachamama, het centrale plein, de Tempel van de 3 vensters, de Tempel van de Condor, de Heilige steen, etc. De rondleiding met gids duurt ongeveer 3 uur. U heeft ook nog tijd om op eigen gelegenheid rond te kijken op het uitgebreide complex. In de namiddag gaat u terug naar Aguas Calientes om daar de trein terug naar Ollantaytambo te nemen. Vanaf hier gaat de reis verder, per bus, naar Cuzco.

Dag 9: Cuzco

Ontbijt in het hotel. Vandaag een dag om vrij te besteden in Cuzco

Dag 10: Lima

Vervoer naar het vliegveld van Cuzco om hier de vlucht met Star Peru naar Lima te nemen. Op het vliegveld van Lima wacht u op uw vlucht naar huis.

Rondreis Peru | 10 dagen