Rondreis Peru 1 | Absoluut Peru - Reisbeschrijving

Rondreis Peru | Absoluut Peru

Dag 1: Aankomst in Lima

Ontvangst op het vliegveld van Lima door een medewerker van onze reisagent ter plaatse en vervoer naar uw hotel.

Dag 2: Lima – Paracas

‘s Ochtends vroeg wordt u van uw hotel naar het busstation gebracht om hier de bus naar Paracas te nemen. Bij aankomst in Paracas, aan het eind van de ochtend, wordt u bij het busstation opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u wat bijkomen van de vlucht en genieten van het aangename klimaat.

Dag 3: Ballestas eilanden en het Nationale Park van Paracas

U brengt een bezoek aan de Ballestas eilanden, een zeereservaat met kolonies zeeleeuwen, pinguïns en een overvloed aan de meest uiteenlopende zeevogels. Het is een beschermd natuurgebied en u kunt alleen vanaf de boot genieten van het uitbundige dierenleven. In de middag brengt u een bezoek aan het Nationale Park van Paracas. Na deze excursie wordt u naar het busstation gebracht om hier de bus naar Nazca te nemen.

Dag 4: Vlucht over de Nazca lijnen

Vandaag zult u in een klein vliegtuigje een vlucht maken over de mysterieuze Nazca lijnen. Aansluitend brengt u een bezoek aan de fascinerende begraafplaats Chauchillas, gelegen in de woestijn bij Nazca en stammend uit het pre-inca tijdperk. De begraafplaats is meer dan 1500 jaar oud maar de mummies zijn goed geconserveerd gebleven door het droge klimaat. De nachtbus brengt u naar Arequipa.

Dag 5: Arequipa

Gelegen op 2325m boven de zeespiegel ligt Arequipa, in grootte de tweede stad van Peru. Omgeven door de bergketens van het Andesgebergte en gelegen in de schaduw van de vulkaan Misti. U maakt een stadstoer door Arequipa en brengt een bezoek aan het klooster van Santa Catalína. Het klooster is nu opengesteld voor het publiek maar jarenlang hebben de bewoners hiervan in complete afzondering geleefd.

Dag 6-7: Arequipa – Colca Canyon

Na ontbeten te hebben in het hotel reist u met de bus van Arequipa naar Chivay. Onderweg brengt u een bezoek aan het natuurreservaat ‘Salinas y Aguada Blancas’ waar u o.a. lama’s en alpacas kunt zien. In Chivay kunt u een bezoek brengen aan de thermale baden aldaar die naar zeggen een helende werking hebben op vele gezondheidsproblemen. U wordt aangeraden badkleding en een handdoek mee te nemen. U kunt de rest van de dag vrij besteden. De volgende ochtend vroeg is de excursie naar de Colca Canyon en brengt u een bezoek aan het Cruz del Condor. De Colca Canyon is het domein van de condor en met een goede thermiek is hier de majestueuze vlucht van de condor te bewonderen. Na een lunch in Chivay wordt u naar het busstation gebracht om de bus naar Puno te nemen.

Dag 8-9: Puno – Titicacameer

Heel vroeg in de morgen wordt u van uw hotel opgehaald en naar de haven van Puno gebracht om daar de excursie naar de drijvende eilanden van de Uros indianen te beginnen. Vervolgens vaart u door naar het idyllische eiland Amantani waar u de ook de nacht zult doorbrengen bij een lokale familie. De volgende morgen daalt u af naar de haven van Amantani om daar de boot naar het eiland Taquile te nemen. Hier wandelt u, langzaam stijgend, over het prachtige eiland, naar de Plaza Major in het pittoreske dorpje waar u kunt uitrusten en lunchen. De afdaling brengt u in ongeveer een uur weer naar de boot die in de namiddag terug vaart naar Puno.

Dag 10: Excursie naar Sillustani

De opgraving van Sillustani, met zijn beroemde graftorens, ligt op ongeveer 34 km van Puno (ruim een half uur rijden) en zo’n 3.840 meters boven zeeniveau. Tijdens dit bezoek kunt u genieten van het prachtige landschap en de indrukwekkende pre-inca architectuur. De opgraving ligt strategisch op de top van een schiereiland en bij een sprookjesachtig meer, genaamd Umayo.

Dag 11: Puno – Cuzco

U reist met de bus van Puno naar de hoofdstad van het Inca rijk, Cuzco. Onderweg zult u een bezoek brengen aan de opgravingen van Puca Pucara, La Raya en Rachi, waar u een lunch krijgt aangeboden. Als laatste brengt u een bezoek aan Andahuaylillas, bekend als de ‘Sixtijnse Kapel’ van Peru, alvorens u naar uw hotel in Cuzco wordt gebracht.

Dag 12: Cuzco

De ochtend is vrij te besteden. In de middag heeft u een city tour naar de meest interessante plekken in de stad waaronder de ‘Plaza de Armas’, de Tempel van de zon, de Kathedraal en de vesting Sacsayhuaman.

Dag 13: Heilige Vallei

U brengt vandaag een bezoek aan de Heilige Vallei van de Inca’s. De vallei is gelegen tussen de dorpjes Pisaq en Ollantaytambo en is te bereiken vanuit Cuzco. De vallei had, door haar geografische ligging en klimaat, een zeer speciale betekenis voor de Inca’s. De vallei is gelegen op een hoogte van 2.800 meter boven zeeniveau en wordt gekenmerkt door een aangenaam klimaat.

Dag 14-17: Inca Trail

Bij kilometerpaal 82 begint u aan een onvergetelijke trekking over de oude Inca route. Dragers (bagage) en een gids garanderen een zorgeloze wandeltocht met fascinerende ruïnes, en een spectaculaire berglandschap gedurende uw gehele tocht. Op de laatste dag zult u, net als de Inca’s destijds, de pas van Intipunku overgaan (poort van de zon) en de eerste glimp van het legendarische Machu Picchu opvangen. U zult per comfortabele trein terugreizen naar Cuzco.

Dag 18: Cuzco

Ontbijt in het hotel. Een dag om naar eigen inzicht door te brengen en nog even na te genieten van de Inca Trail.

Dag 19-21: Amazone regenwoud

U vliegt over de Andes naar de diepte van Puerto Maldonado in het Amazone gebied. Ontvangst op het vliegveld en vervoer naar de haven van de stad waar u aan boord gaat van een motorboot die u naar Tambopata brengt. U zult verblijven op het terrein van de Eco Amazonía Lodge,en overnachten in eenvoudige bungalows. Na de lunch zal u het verdere programma voor de dagen hier ontvangen. Op de laatste dag vliegt u terug naar Lima voor uw aansluitende vlucht naar huis.

Rondreis Peru | 21 dagen