Rondreis Peru 3 | Machu Picchu en Manu - Reisbeschrijving

Rondreis Peru: Machu Picchu en Manu

Dag 1: Aankomst in Lima

Op het afgesproken uur wordt u door onze reisagent ter plaatse opgehaald van het vliegveld ‘Internacional Jorge Chávez’ en wordt u naar naar uw hotel in Lima gebracht.

Dag 2: Lima – Cuzco

In de morgen vliegt u naar Cuzco. Ontvangst en vervoer van het vliegveld naar uw hotel. In de namiddag een tour onder begeleiding van een gids door de magische stad Cuzco. U bezoekt de ‘Plaza de Armas’, de kathedraal en de tempel van de zon (Koricancha). Ook brengt u een bezoekje aan de fameuze ‘Piedra de los 12 Ángulos’. Daarna een tocht met de bus naar bestemmingen niet ver buiten de stad; de ruïnes van Kenko, Puca Pucara, Tambomachay en de indrukwekkende vesting van Sacsayhuaman. Aan het eind van de dag wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Dag 3: Heilige vallei van de Inca’s

Vandaag gaat u met de bus, en onder begeleiding van een gids, een bezoek brengen aan de Heilige vallei (Valle Sagrado) van de Inca’s en de opgravingen bij Pisac. Ook kunt u daar heerlijk slenteren over de kleurrijke ambachtsmarkt. U bezoekt de vallei van Urubamba waar u een lunchbuffet krijgt aangeboden. U vervolgt de reis naar de archeologische opgravingen van Ollantaytambo waar u de typische Inca terrassen kunt bewonderen en een bezoek aan de tempel brengt. U overnacht in Ollantaytambo.

Dag 4: Start 2-daagse Inca Trail

De reis begint al vroeg in de ochtend. Na aankomst bij km 104 met de trein, start de Inca Trail. Hier begint de wandeling naar Chachabamba, waar de gids meer zal vertellen over de voormalige functie van deze archeologische site. U vervolgt uw tocht naar Wiñayhuayna, de belangrijkste archeologische site naast Machu Picchu. Uiteindelijk zult u de Poort van de Zon bereiken, ‘Inti Punku’, een mooi uitzichtpunt waar u kunt genieten van het vallen van de avond over Machu Picchu. Na de wandeling overnacht u in een hotel in Aguas Calientes.

Dag 5: Machu Picchu

Na het ontbijt, heel vroeg, neemt u een vroege bus naar het complex van Machu Picchu. Doordat u zo vroeg het archeologische complex betreedt kunt u nog genieten van de relatieve rust die later op de dag, als de grote stroom toeristen op gang komt, snel minder wordt. De gids zal u rondleiden over het terrein en uitleg geven over de boeiende geschiedenis van Machu Picchu en de cultuur van de Inca’s. Daarna is er nog genoeg vrije tijd om de site zelf te verkennen en te genieten van de vele vergezichten. Een bus brengt u terug naar Aguas Calientes. In de namiddag neemt u de trein terug van Aguas Calientes naar Cuzco.

Dag 6: Cuzco

Dag om vrij te besteden in het kleurrijke Cuzco.

Dag 7 – 11: Nationale Park van Manu

Vandaag vertrekt u voor een onvergetelijke 5 daagse excursie naar het ongerepte tropische regenwoud in het Nationale Park van Manu. Sinds 1987 is Manu toegevoegd aan de Wereld Erfgoed lijst van UNESCO. Manu wordt wereldwijd beschouwd als één van de gebieden op onze aarde met een enorme biodiversiteit. U maakt verschillende excursies in het unieke nevelwoud van Manu. Zo maakt u kennis met de bijzondere flora en fauna van dit gebied, neemt u een rustgevend mineralen en modderbad, bezoekt u de orchideeën tuin en brengt u een bezoek aan de betoverende kleimuur voor papegaaien. Tijdens uw verblijf in de jungle verblijft u in eenvoudige maar comfortabele bungalows. De laatste dag keert u terug naar Cuzco waar u ook de nacht zult doorbrengen.

Dag 12: Cuzco – Lima

De ochtend is vrij te besteden. U wordt op het afgesproken uur naar het vliegveld van Cuzco gebracht en vliegt terug naar Lima. Hier wacht u op de terugvlucht naar huis.

Rondreis Peru | 12 dagen